"A depus ca orice cetăţean o plângere". Şeful DIICOT confirmă: Cucoş e autorul sesizării privind lovitura de stat

Plângerea penală privind presupusa tentativă de lovitură de stat de la mitingul din 10 august, unde Jandarmeria a gazat peste 100.000 de cetăţeni paşnici, a fost depusă de fostul şef al Jandarmeriei Sebastian Cucoş.
Sebastian Cucoş
Sebastian Cucoş (Epoch Times România)

Fostul şef al Jandarmeriei Sebastian Cucoş, căruia i-a expirat recent mandatul iar preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să-l reconfirme în funcţie pe fundalul incidentelor violente din 10 august, a fost cel care a depus, la DIICOT, plângerea privind o tentativă de lovitură de stat.

Desemnat recent numărul 2 în Jandarmerie, Sebastian Cucoş "a depus ca orice cetăţean o plângere", a explicat, potrivit ziare.com, chiar şeful DIICOT, Felix Bănilă, omul propus de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Reamintim că în plângerea respectivă se susţine că la mitingul din 10 august - la care Jandarmeria a intervenit în forţă lăsând în urmă sute de victime - s-a încercat "schimbarea ordinii constituţionale, care pune în pericol securitatea naţională", cu alte cuvinte o tentativă de lovitură de stat.

Sebastian Cucoş a urmat astfel linia oficială a liderilor PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, care au avansat acest scenariu în spaţiul public.

Miza mişcării este preluarea de către DIICOT, unde conducerea a fost aleasă recent de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a dosarului privind represiunea, aflat pe rol la Parchetul General condus de Augustin Lazăr.