A cincea zi de violenţe în Armenia

Armenia înregistrează un val de ciocniri între demonstranţi şi poliţie
Violenţe în Armenia, aprilie 2017
Violenţe în Armenia, aprilie 2017 (captură Youtube)

Zeci de mii de persoane au demonstrat pentru a cincea zi în capitala Erevan, în semn de protest împotriva numirii în funcţia de premier a fostului preşedinte Serj Sarksyan.

Schimbarea fotoliului de preşedinte cu cel de premier, patentată de Rusia între Vladimir Putin şi Dimitri Medvedev, este considerată de armeni o ilustrare a acaparării puterii de către armeni.

Poliţia a arestat zeci de activişti din opoziţie, care îl acuză pe Sarksyan de subminare a democraţiei.

Parlamentarii au votat cu 77 la 17 în favoarea numirii lui Sarksyan, care a demisionat din funcţia de preşedinte săptămâna trecută, după ce şi-a terminat ultimul mandat.

Noua constituţie a Armeniei a făcut preşedinţia în mare parte ceremonială şi a întărit funcţia de prim-ministru, astfel că saltul lui Sarksyan între cele două funcţii este menit să-i menţină influenţa.

Activiştii pro-democraţie au declanşat o "revoluţie de catifea" şi cer demonstranţilor să asedieze ministerele şi alte clădiri oficiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe