8.000 de euro este preţul unui copil. Unele mame din România îi vând chiar la preţ redus

(photos.com)

O organizaţie cu sedii în Italia, Franţa şi Anglia cumpără copii şi apoi îi duc la Milano, Paris şi Londra unde îi pun la muncă. Ziua trebuie să fure portofele şi telefoane mobile în metrou, iar seara, sunt în compania pedofililor. Cea mai bună vârstă pentru traficul de copii este între 11 şi 13 ani, deoarece la această vârstă nu pot fi condamnaţi şi, fiind suficient de mici, sunt pe placul clienţilor.

Acesta este rezultatul sumbru al unei anchete efectuate în cadrul unui proces la Tribunalul pentru Minori din Milano. În capitala financiară italiană, piaţa prostituţiei infantile este o afacere înfloritoare şi are multe faţete: de la ceea ce descrie raportul, până la sutele de fete de origine albaneză, română sau nigeriană care apar şi dispar pe străzile din Lombardia, înghiţite de întuneric şi de mizerie.

Un document video a fost publicat astăzi în ziarul Corriere.

Copii romi din Piazza Trento reprezintă, din păcate, o realitate: ei trăiesc în indiferenţa generală de mai bine de 10 de ani. "Povestea a ajuns la tribunalul pentru minori - a declarat procurorul adjunct al instanţei pentru minori din Milano, Annamaria Fiorillo - deoarece în această poveste au fost implicaţi minori în rolul dublu: cel al victimelor şi cel al anchetaţilor. Până la 14 ani erau persoane exploatate, după aceea efectuau activităţi de control asupra copiilor mai mici care, la rândul lor, veneau din România pentru a merge la şcoala exploatării, ca din victime, să devină călăi".

Procurorul Annamaria Fiorillo nu este indiferentă la poveştile care ating prostituţia infantilă şi relatează: "Pe unii dintre ei am încercat să-i conving, poate am fost mai mult preocupată de recuperarea lor decât de anchetă, dar adevărul este că ei nu mai au încredere în nimeni, şi-au pierdut latura lor umană, sunt reci. În interiorul lor se pare că există doar un mare gol". Martorul unei anchete este un băiat care a povestit cum a fost vândut de către mama sa şi adus în Italia, iar după ceva timp a fost revândut la un alt "patron". Copiii locuiau în case abandonate din Milano, erau ameninţaţi, bătuţi şi forţaţi să fure şi să se prostitueze. Copiii mai mari îi ţineau sub un control strict. Unul dintre ei, care nu reuşea să fure, a fost vândut "filialei" franceze a organizaţiei. Acordul la care s-a ajuns cu familiile era de 1.000 de euro iar, dacă mai rămânea ceva, era împărţit între "patron" şi familia copilului de origine, căruia între timp i se confiscau documentele de identitate.

Clienţii - Prostituţia copiilor de sex masculin de la Milano nu este întâlnită numai în zonele din Piazza Trento sau Cimitirul Monumental (o altă zonă în atenţia poliţiei), dar se pare că a fost extinsă şi pe alte străzi. De cele mai multe ori, întâlnirile sunt programate de la om la om sau prin internet. Clienţii sunt adesea personaje neaşteptate: "Am fost foarte impresionată de povestea unui preot şantajat de un copil minor cu un profil ambiguu - spune Annamaria Fiorillo. Din proces rezultă că şantajul s-a bazat pe faptul că preotul era un client regulat al unui minor, de fapt, un copil care se prostitua".

Străzile care leagă provincia de Milano sunt reale măcelării. Acolo sunt mulţi minori din Albania şi România. Poveştile de prostituţie infantilă sunt foarte diferite, sunt poveşti de violenţă şi de depravare care încep încă din copilărie. Este un lanţ de violenţă care se repetă şi de cele mai multe ori aceştia devin inumani.

Povestea unei fete din România, o picătură în oceanul de violenţe - provine dintr-o familie în care a cunoscut violenţa şi neglijarea. Avea 14 ani când a început să se prostitueze, împinsă de bunica ei. Spune că nu este bine, dar că bunica îi cere mereu bani. Trăieşte cu speranţa că atunci când va termina de plătit va fi gata să-si schimbe viaţa.

Pe vremuri bunicii îşi creşteau nepoţii şi îi iubeau chiar mai mult decât propriii lor copii, le transmiteau valorile. Acum îi „pun” pe stradă, vor bani, din ce în ce mai mulţi bani.

Îmbrăcaţi în zdrenţe şi fără speranţă sunt copiii vânduţi din România. Dorinţa de a deveni bogaţi vânzându-şi propriii copii sau nepoţi este preţul plătit după anii de regim comunist care a scufundat această ţară într-o mizerie fără sfârşit.

O ştire recentă a Mediafax, informa ca un om de afaceri a fost reţinut după ce a cumpărat un bebeluş de zece luni de la o familie de romi. Regele romilor, Dorin Cioabă, a promis că va face o investigaţie în acest caz. El a ţinut să precizeze că aceste cazuri ar fi rare în cadrul comunităţii, acuzând în acelaşi timp şi procedurile complicate de adopţie existente în prezent în ţară.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe