60.000 de britanici mărşăluiesc în Manchester împotriva guvernului britanic şi a austerităţii

Înfuriaţi pe politica de austeritate a guvernului lor, zeci de mii de britanici au protestat duminică în oraşul Manchester.
Manifestanţi britanici protestează în Manchester împotriva planului guvernamental de austeritate, 4 octombrie 2015.
Manifestanţi britanici protestează în Manchester împotriva planului guvernamental de austeritate, 4 octombrie 2015. (Captură Foto)

Zeci de mii de britanici au ieşit duminică pe străzile din Manchester pentru a protesta împotriva austerităţii, în timp ce Partidul Conservator al premierului David Cameron îşi desfăşura conferinţa anuală în oraşul din nord-vestul Marii Britanii, a raportat AFP.

Confederaţia sindicală TUC a organizat protestul, al cărui slogan central a fost “Nu austerităţii. DA drepturilor muncitorilor”.

Poliţia şi TUC (Trades Union Congress) au estimat că aproximativ 60.000 de oameni au participat la protestul de lângă Manchester Central, unde s-a desfăşurat conferinţa Partidului Conservator, a raportat BBC.

Protestul, au susţinut organizatorii, a fost un marş împotriva programului de austeritate al guvernului şi împotriva atacurilor sale asupra drepturilor muncitorilor şi asupra sindicatelor lor, conform AFP.

Patru oameni au fost arestaţi în timpul protestului, pe parcursul căruia au fost afişate pancarte şi bannere pe care erau scrise mesaje precum “Opriţi austeritatea acum” şi “Reduceţi cheltuielile de război şi nu ajutoarele sociale”.

Guvernul conservator condus de Cameron a redus cheltuielile pentru organizaţiile finanţate public, inclusiv National Health Service, cu scopul de a permite Marii Britanii să îşi reducă datoria externă. În plus, guvernul britanic plănuieşte ca până în 2020 să reducă cheltuielile pentru ajutoarele sociale cu aproximativ 12 milioane de lire sterline.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe