5 motive pentru a evita Botoxul. Ce ne spun trăsăturile feţei

Jean Haner susţine în cartea sa The Wisdom of your Face (Înţelepciunea feţei tale) că trăsăturile noastre faciale reprezintă o oglindă a personalităţii şi că fiecare poate fi “citit” in funcţie de aceste caracteristici.
.
. (Photos.com)

Ştiaţi că fiecare linie, cicatrice, aluniţă a feţei au un sens şi o semnificaţie în viaţa oricărei persoane? Aceasta poate fi o surpriză, mai ales acum, în societatea noastră condiţionată de eliminarea tuturor ''imperfecţiunilor'' pe care le avem atât pe faţă cât şi pe corp.

Dar ce se întâmplă când aceste ''defecte'' ne spun, de fapt, ceva important despre noi înşine şi despre starea noastră de sănătate fizică şi emoţională?

Jean Haner, în cartea sa The Wisdom of your Face (Înţelepciunea feţei tale), susţine că trăsăturile noastre faciale reprezintă o oglindă a personalităţii şi că îi putem “citi” pe cei din jur in funcţie de aceste caracteristici.

Cartea explică arta chinezească de citire a feţei, o ramură a medicinei chineze antice. Disciplina chinezească de citire a feţei susţine că fiecare se naşte cu o caracteristică personală şi că această informaţie intrinsecă foarte specifică se poate citi în forma exterioară a persoanei, anume în trăsăturile feţei.

Există multe indicii incredibile referitoare la cine suntem, ce fel de muncă ne aduce bucurie şi cum să simţim compasiune pentru noi şi pentru cei din jur, doar prin harta ce este în amănunt scrisă pe faţă. Acestea sunt cele cinci descoperiri importante pe care un chip poate să le arate şi care ne-ar putea face să spunem NU oricărei modificări artificiale ale fabuloasei, frumoasei şi revelatoarei noastre feţe.

1. Realizarea adevăratului nostru scop se reflectă pe faţă

Liniile surâsului, linii care se întind de la nas la părţile laterale ale gurii, se cheamă în realitate liniile fa lin iar în chineză înseamnă "ordine de drept". Potrivit autoarei, acestea exprimă o mare nevoie de a trăi o viaţă autentică şi semnificativă. Acesta este factorul decisiv. Haner explică: Liniile fa lin apar când o persoană este sigură de scopul său. Demonstrează adevărata sa autoritate interioară, fiind în realitate elemente pozitive. De ce aţi dori să scăpaţi de aceste linii care arată că trăiţi la înălţimea adevăratelor dumneavoastră scopuri?

2. Laba gâştei arată că o persoană râde mult

Liniile din jurul ochilor, cunoscute ca "laba gâştei", în lectura chineză a feţei se numesc linii de bucurie. Nu sună pozitiv? Continuaţi să surâdeţi, să râdeţi, pentru că sunt indiciile unei inimi deschise.

3. Lungimea nasului reprezintă puterea personală

Poate că nu arată aşa cum aţi dori, dar forma nasului dumneavoastră este semnificativă. Nasul reprezintă puterea personală, care iese în evidenţă mai mult după 40 de ani. Cu cât este mai mare, cu atât şi potenţialul este mai mare. Haner explică în cartea sa, că având un nas reconstruit nu numai că poate diminua experinţa de viaţă la cei 40 de ani, dar că poate afecta puterea personală pe tot parcursul vieţii.

Nasul mai poate releva şi alte lucruri despre dumneavoastră. Un nas osos poate indica faptul că nu sunteţi foarte interesaţi de lucruri materiale, în timp ce un nas cărnos demonstrează contrariul. Când nările sunt foarte vizibile înseamnă că persoana va cheltui bani fără rezerve. Atenţie: nu faceţi afaceri cu acest tip de persoane. Dar un nas înclinat în jos, demonstrează o mare abilitate în afaceri. Nasul este, de asemenea, oglinda coloanei vertrebrale şi poate reflecta condiţiile anormale din corp.

4. Liniile pot arăta dezechilibre emoţionale şi fizice

Pungile şi umbrele de sub ochi pot releva dezechilibre ale rinichilor. Liniile verticale ce apar puţin mai sus şi între sprâncene, arată nivele înalte de tensiune şi preocupări. Chiar şi după Botox vor reapărea dacă nu se rezolvă cauza reală a stresului. Liniile din jurul buzelor pot demonstra că din punct de vedere emoţional sunteţi epuizat, dând mai mult decât puteţi. Chiar vreţi să ştergeţi artificial aceste semne importante care vă avertizează când nu sunteţi în echilibru?

5. Lipsa ridurilor? Atenţie!

Într-o societate care devalorizează îmbătrânirea, ridurile nu sunt văzute bine. Cu toate acestea, Haner subliniază că pielea fără riduri poate indica emoţii reprimate un timp îndelungat. Un al doilea motiv pentru care o persoană nu are riduri este că a avut parte de o viaţă fără griji. Acest tip de persoană, confruntat brusc cu un incident stresant, se poate rida repede şi dramatic.

Al treilea motiv pentru care cineva nu are riduri este că poate lăsa deoparte stresul cu foarte mare uşurinţă. Această pesoană a învăţat să nu fie afectată de probleme şi poate avea linii ce dispar datorită capacităţii sale de a accepta şi a se elibera de diferitele sentimente care pot apărea.

Haner menţionează: unica emoţie ''rea'' este cea care este blocată. Se pare că cea mai bună "injecţie cu Botox", este cea pe care ne-o facem noi înşine în interior, fiind tot timpul capabili să nu dăm importanţă lucrurilor, problemelor sau situaţiilor negative.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură