400 de milioane furate de la o companie japoneză de schimb de cripto valută

(photos.com)

Vineri cripto valutele s-au prăbuşit brusc după ce una dintre cele mai populare exchange-uri japoneze, Coincheck - a blocat schimburile în NEM şi retragerile.

NEM era, până joi seara, printre primele 10 valute cripto, ca valoare de piaţă. NEM a căzut cu 20% peste noapte, declanşând efecte în sectorul cripto valutelor şi prăbuşirea Coincheck.

La scurt timp după blocarea tranzacţiilor au apărut teorii despre ceea ce s-ar fi putut întâmpla, unele speculând că schimbul ar fi fost atacat cibernetic după ce a observat că un transfer masiv (110 milioane USD) din portofelul Coincheck's Ripple.

Cel mai dubios scenariu a fost confirmat de Coincheck, care a declarat autorităţilor financiare că a pierdut 500 de milioane de NEM în Nigeria din cauza unui atac cibernetic. Suma are valoarea aproximativă de 400 milioane USD.

Preşedintele Fundaţiei NEM, Lon Wong, a confirmat de asemenea că Coincheck a fost atacat, numind incidentul "cel mai mare furt din istoria lumii", citat de CryptoNews.

Potrivit declaraţiei lui Wong, atacul nu are nimic de-a face cu NEM, iar vina esta exclusiv a Coincheck: "În ceea ce priveşte NEM, tehnologia este intactă. Noi nu ne îngrijorăm. De asemenea, am recomanda tuturor schimburilor să utilizeze contractul nostru multi-semnătură inteligent, care se numără printre cele mai bune de pe piaţă. Coincheck nu l-a folosit şi de aceea ar fi putut fi atacat. Ei au fost precauţi în ceea ce priveşte măsurile de securitate", a declarat Wong.

Hack-ul, la ratele de schimb NEMUSD ale momentului, ar fi chiar mai mare decât incidentul cu Mt. Gox - care a pierdut un total de 350 milioane USD în 2 atacuri, unul în 2011 şi altul 2014.

În mod paradoxal, celelalte criptovalute au crescut odată cu răspândirea ştirilor legate de hack-ul Coincheck pe fondul aşteptărilor că hoţii vor transforma monedele lor NEM furate într-o altă cripto valută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie