4,3 milioane de euro pentru plăcuţa de înmatriculare numărul 1 - capriciul unui antreprenor arab

Arif Ahmad al-Zarouni intră în posesia plăcuţei lui preferate la preţul de 18 milioane de dirhami. Dar acesta nu este singurul care are pasiune pentru numere.

Licitaţie organizată în emiratul de Sharja
Licitaţie organizată în emiratul de Sharja (gulfnews.com)

Imaginaţi-vă că sunteţi un pasionat de maşini, care are la dispoziţie mai multe milioane de euro de cheltuit. Cu atât de mulţi bani, alegerea ar putea cădea pe unele dintre cele mai râvnite maşini de curse în circulaţie, de la Lamborghini Veneno Roadster (aproximativ 3,3 milioane euro) la Bugatti Veyron 16,4 Grand Sport Vitesse, vândută cu în jur de 2 milioane de euro. În schimb, Arif Ahmad al-Zarouni, antreprenor saudit, a decis să-şi investească banii într-un alt mod: a cheltuit 4,3 milioane euro pentru... o plăcuţă de înmatriculare.

Desigur, nu este o plăcuţă de înmatriculare comună, ci aceea care poartă numărul 1, o piesă deosebit de râvnită de colecţionari, oferită spre vânzare la o licitaţie organizată în emiratul Sharjah. Potrivit Gulf News, Al-Zarouni a fost atât de determinat să câştige numărul râvnit încât, chiar de la începutul licitaţiei a decis să ofere un cec în alb, care a fost completat l-a sfârşit cu o cifră de 18 ori mai mare decât preţul de pornire, stabilit la 1 milion de dirhami.

"Am participat la licitaţie doar pentru a câştiga numărul 1. Scopul meu a fost întotdeauna să fie numărul 1, nu mă interesează alte numere", a declarat, serafic, omul de afaceri saudit, după ce a primit plăcuţa şi a instalat-o pe maşina sa. Printre altele, din imaginile care circulă pe internet, pare a fi vorba de un Pagani Huayra, al cărui preţ porneşte de la aproape 2,5 milioane euro. Pe scurt, cu plăcuţă şi maşină, atunci când călătoreşte Al-Zarouni "deplasează" în jur de 6 milioane de euro.

Cifre uimitoare, chiar dacă cele 4 milioane plătite de Al-Zarouni pentru plăcuţa de înmatriculare nu reprezintă un record: recordul pentru cel mai mare preţ îi aparţine unui alt om de afaceri saudit, Saeed al-Khouri, care, în 2008, la vârsta de doar 25 de ani, a plătit aproape 12,5 milioane euro pentru plăcuţa cu numărul 1, într-o licitaţie organizată în Abu Dhabi.

Faptul că plăcuţele personalizate au un farmec irezistibil în Emiratele Arabe, este demonstrat şi de numeroasele persoane care au participat la licitaţia organizată în week-end la Jawaher Hall: un total de 1.340 de oferte au fost depuse pentru cele 60 de plăcuţe vândute, reprezentând suma record de 50 de milioane de dirhami. Printre cele mai licitate s-au situat numerele 12 şi 22 (licitate cu puţin sub 480.000 euro), numărul 50 (450.000), iar numerele 100 şi 333 împreună au valorat în jur de 700.000 euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style