31 de voluntari ai Corpului Păcii vor activa în Republica Moldova

Încă 31 de voluntari ai Corpului Păcii vor locui şi activa în Republica Moldova în următorii doi ani. Aceştia au depus astăzi jurămîntul.

Voluntarii vor activa în diferite localităţi ale ţării în calitate de instructori în domeniile Dezvoltarea Antreprenoriatului Mic şi Dezvoltarea Comunitară şi Organizaţională. Aceştia au sosit în ţara noastră la începutul lunii iunie curent şi până în prezent au învăţat limba română sau rusă.

Kara McDonald, viceambasador al SUA în Republica Moldova, a declarat că prin activitatea lor voluntarii vor contribui la consolidarea următoarei generaţii de lideri şi inovatori din R. Moldova. „Viitorul Moldovei depinde de crearea oportunităţilor pentru cetăţeni săi, în special pentru cei tineri, ca ei să rămînă să activeze în continuare aici, în ţară”, a specificat oficialul.

Prezent la eveniment, Victor Zubcu, viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, a afirmat că activitatea pe care o desfăşoară voluntarii este foarte importantă pentru ţara noastră, întrucât aceasta determină în particular dezvoltarea localităţilor din Republica Moldova.

După 13 august 2014, în cadrul Corpului Păcii în Moldova vor activa 124 de voluntari. Acesta este cel mai mare număr de voluntari ai organizaţiei pe care Moldova i-a găzduit vreodată.