Vernisaj al expozitiei pictorului Emil Ciocoiu

Luni, 11 iunie, la ora 18:30, la Galeria Galateca (BCU) va avea loc vernisajul expozitiei pictorului Emil Ciocoiu.

Nascut la Targu Jiu in 1948, Emil Ciocoiu a studiat cu profesorul Gheorghe Saru, iar din 1980 s-a stabilit in Germania. Intr-o maniera mai degraba pointilista, Emil Ciocoiu a construit o lume a deschiderii si intelegerii, a cuminecarii si a ecumenismului. Lucrarile sale au fost prezentate in expozitii personale sau de grup in intreaga lume.

In 2002, cand Romania se pregatea sa fie invitata sa adere la Alianta Nord-Atlantica, Emil Ciocoiu a deschis o expozitie personala la Cartierul General al NATO de la Bruxelles. De asemenea, in 2006, inainte de aderarea la Uniunea Europeana, pictorul a contribuit la acest efort general cu o remarcabila expozitie desfasurata la sediul Comisiei Europene, de asemenea de la Bruxelles.

Expozitia pe care Emil Ciocoiu o deshide la sala Galateca are loc la mai bine de 10 ani de la marea retrospectiva a artei sale, gazduita, in 1996, de Muzeul National de Arta.

(Bazat pe stiri furnizate de RADOR)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Cultură