2 milioane de euro pentru viaţa lui Ionuţ. Familia Anghel încasează despăgubiri

La trei ani de la moartea băieţelului lor, soţii Anghel au încasat 2 milioane de euro daune de la patronul firmei pe al cărei teren a murit copilul.
.
. (Photos.com)

Familia lui Ionuţ Anghel, copilul de 4 ani omorât de câini în 2013, în zona parcului Tei, a încasat 2 milioane de euro despăgubiri, din suma de 2,4 milioane de euro stabilită de instanţă ca daune morale, de la patronul firmei Tei Rezidenţial, pe al cărei teren a murit muşcat de câini băieţelul, relatează News.ro preluată de digi24.ro.

Patronul firmei Tei Rezidenţial, Constantin Ciorăscu a fost găsit vinovat în dosarul lui Ionuţ Anghel, Ciorăscu fiind condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Instanţa a mai decis ca societatea Rezidenţial Tei, Constantin Ciorăscu şi ADP Sector 2 să plătească, în solidar, daune morale familiei lui Ionuţ Anghel în valoare totală de 2,4 milioane de euro, respectiv câte 600.000 de euro părinţilor lui Ionuţ şi 1,2 milioane de euro fratelui acestuia.

Avocaţii lui Ciorăscu au cerut executarea silită a Administraţiei Domeniului Public Sector 2 pentru diferenţa de 400.000 de euro care mai trebuie plătită familiei Anghel, conform deciziei definitive a Curţii de Apel Bucureşti.

Reamintim că Ionuţ Anghel a fost ucis de câini, în septembrie 2013, pe un teren al firmei Tei Rezidenţial, din apropierea Parcului Tei din Capitală.

Magistraţii au considerat că indolenţa Administraţiei Domeniului Public Sector 2 a permis trecerea lui Ionuţ Anghel şi a fratelui său într-o zonă sălbatică. Judecătorul a mai notat în motivarea sentinţei că angajaţii ADP au avut o atitudine cinică atunci când au afirmat că gardurile din parcuri nu au decât rol arhitectural.

Magistratul a arătat în motivare că neîngrădirea Parcului Tei, unde se jucau Ionuţ Anghel şi fratele său, de către ADP Sector 2, a creat o ”stare de pericol” care ”s-a materializat” în decesul copilului.

După moartea lui Ionuţ, Primăria Capitalei a declaşat o adevărată campanie de ridicare de pe străzi şi ucidere a câinilor vagabonzi, lucru considerat revoltător de către iubitorii animalelor. Aceştia au acuzat în repetate rânduri că moarte lui Ionuţ a fost folosită pentru transformarea uciderii câinilor într-un adevărat business cu multe zerouri.