145 de urşi, condamnaţi la moarte. Ministrul Mediului: Voi semna ordinul indiferent câte mitinguri vor mai fi

Ministrul Mediului se pregăteşte să dea undă verde unui ordin de intervenţie pentru carnivorele mari "indiferent de câte mitinguri vor fi".
Gratiela Gavrilescu(PSD),
Gratiela Gavrilescu(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Indiferent de eventualele proteste ale societăţii civile, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, nu are de gând să renunţe la semnarea ordinului privind cota de intervenţie pentru carnivorele mari.

"Numărul carnivorelor mari, urşi respectiv, în România, depăşeşte 7.000 de capete, ceea ce în alte ţări europene nu a fost admis şi atunci am avut curajul să îmi asum un ordin de ministru pe care l-am negociat foarte bine cu ONG-urile, cu toate autorităţile locale care au probleme foarte mari cu aceste carnivore mari. Mi-am asumat să emitem un ordin de ministru prin care să dăm cote de intervenţie pentru urşi şi lupi, astfel încât populaţia să nu mai fie pusă în pericol. Indiferent de ce s-ar întâmpla săptămâna viitoare, când anumite persoane s-ar putea să iasă în stradă să spună că trebuie să protejăm urşii... da, protejăm urşii prin măsurile pe care le luăm conform acestui ordin de ministru, dar nu punem în pericol viaţa cetăţeanului", a declarat Gavrilescu, citată de Agerpres.

Ministrul Mediului a subliniat că ordinul respectiv prevede cota de intervenţie pentru punerea în siguranţă a vieţii cetăţeanului şi nu cota de vânătoare.

"Indiferent de ce se spune, eu vă spun că nu este cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenţie pentru punerea în siguranţă a vieţii cetăţeanului, aşa că, indiferent de ce se va întâmpla, indiferent de câte mitiguri or să mai fie în faţa ministerului sau unde, eu nu voi renunţa la semnarea acestui ordin de ministru. Ordinul de ministru se dă la nivel naţional, nu se dă pe judeţ în parte. Există o cotă pe care am prins-o până la sfârşitul anului ţinând cont de studiul care s-a făcut anterior. În ordinul de ministru avem prinşi un număr de 145 de carnivore mari, deci reflectat bineînţeles la diferenţa de luni care au mai rămas până la sfârşitul anului", a spus ministrul Mediului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne