1,7 milioane de euro cheltuite de deputaţii britanici pe alcool

Consumul de alcool în Parlamentul britanic
Consumul de alcool în Parlamentul britanic (youtube.com)

Localul public care are cel mai mare succes în Marea Britanie pare să fie cel din cadrul Parlamentului, la Westminster, unde în doi ani, 2012 şi 2013, s-au cheltuit 1,4 milioane de lire sterline (1,7 milioane de euro) pe băuturi alcoolice. Aceştia sunt banii politicienilor, care, de cele mai multe ori sunt cheltuiţi în cadrul unor reuniuni instituţionale şi sunt rambursaţi.

Astfel au fost cheltuite aproape 123.000 de lire sterline pe bere, 121.000 de lire sterline pe lichior, 731.000 de lire sterline pe vin şi 459.000 de lire sterline pe băuturi răcoritoare (cu alcool).

Publicaţia Times a cerut datele oficiale referitoare la aceste cheltuieli şi le-a obţinut în baza Freedom of Information Act, legea care permite presei să obţină informaţii de multe ori confidenţiale.

Parlamentarii şi consilierii acestora, cât şi vizitatorii şi oaspeţii deputaţilor şi ai personalului din Camera Comunelor şi Camera Lorzilor, au făcut ca diferite localuri publice din Westminster să devină unele dintre afacerile cele mai de succes din ţară, a declarat vineri presa britanică, totul "într-un moment istoric în care Regatul Unit (al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord - n.r) cere cetăţenilor să bea cu moderaţie", comentează Daily Mail.

În doi ani s-au cumpărat 10.248 de sticle aparţinând unui brand faimos de bere, doar 408 de sticle fiind cu bere non-alcoolică. În plus, mai dezvăluie Times, au fost vândute 50.000 de sticle de vin Sauvignon, 26.000 de sticle de vin Merlot şi 33.000 de halbe (fiecare halbă are aproximativ o jumătate de litru) de bere preparată special pentru oaspeţii de la Westminster, 8.500 de sticle de şampanie şi 2.100 de sticle de whisky.

În Parlamentul britanic, reaminteşte ziarul Daily Mail, se înregistrează certuri furioase şi bătăi frecvente între deputaţi şi asistenţi, de multe ori din cauza consumului excesiv de alcool.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe