Toronto văzut de la două palme sub cer

Toronto vazut din CN Tower.
Toronto vazut din CN Tower. (Syl Lebar / The Epoch Times)

Toronto este cel mai mare oraş din Canada şi în acelaşi timp este capitala provinciei Ontario.

Situat pe malul nordic al lacului Ontario, Toronto este centrul regiunii metropolitane omonime care în engleză se numeşte Greater Toronto Area.

Simbolul oraşului dar şi unul din simbolurile Canadei este Turnul Naţional Canadian (Canadian Naţional Tower - prescurtat ar fi CN Tower) Este vorba despre un turn de telecomunicaţii înalt de 553,33 metri, care timp de 34 de ani de la finalizarea sa (în anul 1976), a fost considerat cea mai înaltă structură din lume.

Turnul este amplasat în Harbour Front, dominând portul oraşului Toronto, capitala statului Ontario şi atrage anual în jur de 2 milioane de turişti străini.

Ca să vă puteţi face o idee, înălţimea sa este echivalentă cu cea a unei clădiri cu 181 de etaje. Are o podea de sticlă ce poate rezista unei presiuni de 4.100 de kilopascali.

Principalul arhitect este John Andrews.

Turnul de comunicaţii CN Tower este cea mai înaltă construcţie din America de Nord.

În fotografii se poate observa şi sectorul financiar, Bay Street, cu toate turnurile bancare. Royal Bank, turnul auriu din centrul imaginii, de fapt are aur adevărat pe ferestre. În partea de jos este Royal York Hotel. A fost un hotel din 1843, dar a devenit Royal York în 1929. A fost cea mai înaltă clădire din British Commonwealth. Are 28 de etaje, 1048 de camere şi include un spital cu 12 paturi şi o bibliotecă cu 12000 de cărţi. Sala de concerte are o scenă completă şi o orgă mamut cu greutatea de 50 de tone, care a depăşit orice altceva în Canada.

Va prezentăm oraşul Toronto fotografiat din CN Tower.