Prahova: Începe repararea podului CFR de pe linia Buda - Slănic

Compania Naţională de Căi Ferate a anunţat, miercuri, în urma solicitării transmise de Consiliul Judeţean Prahova, că în acest an se va rezolva situaţia podului şi va fi reluată circulaţia feroviară de la Poiana Slănic, pe linia Buda - Slănic, fiind întreprinse demersurile necesare pentru cuprinderea podului în programul de reparaţii infrastructură publică a Sucursalei Regionale C.F. Bucureşti.

La începutul lunii iunie a anului trecut, s-a demarat achiziţia serviciului de proiectare şi au fost realizate proiectul tehnic şi documentaţia necesară obţinerii avizelor şi a autorizaţiei de construire pentru reparaţia capitală a podului.

Sucursala Regională C.F. Bucureşti a solicitat Ministerului Transporturilor şi a obţinut avizul necesar desfăşurării licitaţiei pentru achiziţia execuţiei lucrărilor. În acelaşi timp, au fost depuse documentaţiile pentru obţinerea certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire la Primăria oraşului Slănic.

Având toate documentele necesare, Sucursala Regională C.F. Bucureşti a dat anunţ în SEAP (Serviciul Electronic de Achiziţii Publice) pentru achiziţia execuţiei lucrărilor de reparaţie a podului, prin licitaţie deschisă, la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an.

În prezent, se derulează etapa de verificare a ofertelor şi desemnarea ofertei câştigătoare în condiţiile îndeplinirii prevederilor caietului de sarcini şi a legislaţiei în vigoare privind achiziţiile publice. Dacă va exista o ofertă corespunzătoare şi va fi asigurată sursa de finanţare de la bugetul de stat, există posibilitatea încheierii contractului pentru lucrare spre finalul lunii aprilie 2009.

După cum se arată într-un comunicat transmis presei, Sucursala Regională C.F. Bucureşti reaminteşte că, după reparaţia capitală a podului şi redeschiderea circulaţiei feroviare, dacă nu se va acorda o atenţie deosebită transportului de sare de la Salina Slănic, constând în mijlocul de transport adecvat şi într-un mod de ambalare corespunzătoare a mărfii se va ajunge, în scurt timp, în aceeaşi situaţie de închidere a circulaţiei feroviare.

Circulaţia feroviară a fost închisă spre Slănic în luna octombrie a anului 2007, existând pericolul producerii unor accidente din cauza stării avansate de degradare în care se afla podul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne