Romania pastreaza tacerea in cazul inchisorilor secrete ale CIA

Polonia neaga din nou implicarea in programul CIA de detinere a suspectilor de terorism, in timp ce Romania pastreaza tacerea dupa decizia administratiei Barack Obama de inchidere a acestor centre secrete de detentie, noteaza France Soir in editia electronica.

Decizia lui Barack Obama a ridicat noi semne de intrebare referitoare la centrele secrete de detentie din afara Statelor Unite.

Majoritatea tarilor europene au salutat decizia de inchidere a centrelor secrete de detentie, iar raportorul CoE Dick Marty, cel care a facut publica existenta unor asemenea centre in Europa de Est si in nordul Africii, si-a exprimat speranta ca vor fi oferite clarificari in legatura cu acest program.

"Pentru unele tari, va fi o situatie foarte delicata. Cred ca ar fi bine ca tarile europene sa spuna acum adevarul", a sugerat senatorul elvetian.

Exprimand dubiul ca astfel de centre ar mai exista in prezent in Europa, Dick Marty a continuat: "In Africa, sau in Maroc, presupun ca mai exista ceva", a spus Marty.

"Printre sustinatorii fara conditii ai razboiului impotriva terorismului initiat de presedintele George W. Bush, Polonia a dezmintit, iar Romania a pastrat tacerea", comenteaza France Soir.

Franta a salutat decizia lui Barack Obama de inchidere a bazei de la Guantanamo, a inchisorilor secrete ale CIA si de respectare a Conventiei ONU pentru combaterea torturii si a Conventiei de la Geneva.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne