Stăpânii Sectorului 3: City managerul Ciobîcă, sacrificat de primarul Robert Negoiţă [Recorder]

Robert Negoiţă îmbrăţişând un copac în Bucureşti
Robert Negoiţă îmbrăţişând un copac în Bucureşti

Investigaţia Recorder “Stăpânii Sectorului 3. Viaţa secretă şi averile ascunse” a arătat cum un SRL îmbogăţit peste noapte din contracte cu primăria condusă de Robert Negoiţă şi controlat de familia city managerului Marius Daniel Ciobîcă, mâna dreaptă a edilului, a devenit proprietarul unei clădiri de birouri cu 12 etaje – blocul Belvedere. După izbucnirea scandalului, Ciobîcă a dispărut din organigrama primăriei conduse de Negoiţă.

Acolo se amenajează un penthouse de lux, iar pe acoperişul blocului, deţinut în acte de părinţii city managerului, s-a construit, fără autorizaţie, o piscină, conform investigaţiei.

De asemenea, Recorder a descoperit informaţii noi, care dovedesc o legătură directă între familia lui Robert Negoiţă şi blocul Belvedere. Mai exact, o firmă controlată de Ionuţ Negoiţă, fratele primarului, a împrumutat cu jumătate de milion de euro o societate comercială deţinută în acte de partenera de viaţă a fratelui city managerului. Scopul declarat al împrumutului a fost achiziţia clădirii situate chiar în buza parcului I.O.R. din Bucureşti.

Potrivit investigaţiei, familia Negoiţă şi-a recuperat suma împrumutată după ce firma deţinută de familia city managerului a încasat bani de la Primăria Sectorului 3. Numai pentru saci de gunoi s-au plătit aproape 900.000 de euro într-un singur an.

Confruntat din nou de Recorder, după ce în urmă cu o săptămână spunea că nu ştie nimic despre afacerea Belvedere, primarul Robert Negoiţă susţine acum că informaţiile privind implicarea fratelui său sunt neimportante.

Tot de la primar, jurnaliştii Recorder au aflat şi faptul că, după publicarea anchetei de săptămâna trecută, city managerul Marius Daniel Ciobîcă nu mai lucrează la primărie.

Totuşi, Robert Negoiţă a refuzat să vorbească despre motivele pentru care city managerul nu mai este în funcţie: “N-are rost să intrăm în detalii”.

Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne