Firea, despre refuzul PSD-PNL de a o desemna candidat pentru Primăria Capitalei: O restartare. M-am pregătit 3 ani şi jumătate

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Facebook/gabifirea)

Şefa PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat, miercuri seara, la Antena 3, că decizia coaliţiei PSD-PNL de a nu o desemna candidat pentru Primăria Capitalei reprezint pentru ea o “restartare”, în ciuda faptului că s-a pregătit trei ani şi jumătate pentru această candidatură.

De asemenea, Firea a spus că va rămâne în PSD în ciuda faptului că social-democraţii au optat pentru medicul Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Bucureştiului.

“O restartare. E adevărat, m-am pregătit trei ani şi jumătate pentru candidatura la Primăria Capitalei. Politic s-a luat altă decizie în coaliţie. După ce m-am sfătuit cu colegii mei de la Bucureşti, social-democraţi, familia, cu prietenii, am luat hotărârea să rămân în politică, să rămân aici, în PSD, şi să-mi continui munca, pentru că întotdeauna mi-a plăcut mai mult la atletism cursa de maraton, nu sprinturile. Cursa de viteză nu m-a caracterizat. Îmi place să fiu un partener de drum lung”, a precizat Firea.

Totodată, Firea a spus că nu i s-au pus “neapărat” piedici.

“Ca orice om, am şi eu şi fani, şi oameni care nu mă agreează neapărat. În politică, emoţia e foarte importantă. Se iau decizii bazate pe calcule şi pe ecuaţii politice, dar se iau unele decizii şi cu o componentă emoţională. Până la urmă, asta e decizia şi nu sunt un om al lamentărilor”, a continuat ea.

Reamintim că Firea a fost trecută în cele din urmă pe lista de europarlamentare a coaliţiei PSD–PNL, lucru despre care aceasta a spus recent că nu este nici premiu de consolare, nici premiu de împăcare ci reprezintă recunoaşterea muncii sale politice şi administrative.

“Colegii mei au apreciat activitatea mea din toţi aceşti ani, faptul că am avut rezultate bune la Primăria Capitalei, proiecte care sunt şi acum viabile şi de care se bucură cetăţenii şi cu multe dintre ele chiar se laudă actualul primar. Din păcate cele care au fost lăsate la un anumit stadiu nu au fost finalizate în această perioadă. Nu cred că a fost nici premiu de consolare, nu a fost nici premiu de împăcare, nu a fost altceva decât o recunoaştere a muncii mele politice, administrative”, a precizat Firea, întrebată dacă locul ei de pe lista de europarlamentare reprezintă un premiu de consolare având în vedere că nu mai candidează la Primăria Capitalei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne