Scandal înainte de alegeri: "Mafia PNL a instituit republica Bielorusia într-o localitate din Ilfov. Primarul PNL ar putea rămâne candidat unic"

"Mafia PNL a instituit republica Bielorusia în Dragomireşti Vale, Ilfov. Cum s-a ajuns la situaţia halucinantă în care primarul PNL ar putea rămâne candidat unic", a acuzat USR.
Cătălin Drulă şi Ludovic Orban
Andrei Pricopie
03.05.2024

În comuna Dragomireşti Vale, judeţul Ilfov, PNL vrea să reinstaureze o dictatură de tip comunist printr-un atac deosebit de grav la Constituţia României şi la drepturile electorale fundamentale, a transmis Uniunea Salvaţi România.

Deşi Biroul Electoral Local a admis candidaturile Alianţei Dreapta Unită, primarul PNL în funcţie, Gheorghe Socol, a contestat listele la Judecătoria Buftea. Motivul invocat este, în viziunea USR, unul ridicol: faptul că protocolul de alianţă, respectiv listele de candidaturi au fost semnate de două persoane diferite.

USR a arătat că Judecătoria Buftea a respins contestaţia, în schimb, Tribunalul Ilfov a admis contestaţia "instituind, practic, o dictatură PNL în comună în detrimentul candidatului Dreptei Unite, care ameninţa fotoliul primarului PNL".

"Şeful PNL Ilfov, Hubert Thuma, a cerut, ministrul PNL de la Justiţie, Alina Gorghiu, s-a conformat. Mafia PNL din Ilfov vrea să fure liniştită în continuare, aşa că toate pârghiile din justiţia controlată de Gorghiu s-au pus în mişcare pentru borfaşi. Vom lupta în continuare în justiţie pentru ca locuitorii din Dragomireşti Vale să poată alege liberi un viitor mai bun pentru comunitatea lor", a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor