Sabalenka o opreşte pe Răducanu în turul trei la Indian Wells

Aryna Sabalenka vs Emma Răducanu (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
13.03.2024

Aryna Sabalenka, cap de serie nr. 2, şi-a asigurat calificarea în optimile de finală la BNP Paribas Open cu o victorie de 6-3 şi 7-5, în faţa Emmei Răducanu, campioană de Grand Slam, în turneul WTA 1000 de luni 11 martie.

Sabalenka, vicecampioană anul trecut la Indian Wells, a avut nevoie de 95 de minute pentru a trece de Răducanu, campioană la US Open 2021, în prima lor întâlnire. Sabalenka, care a câştigat al doilea său titlu consecutiv la Australian Open la începutul acestui an, îşi îmbunătăţeşte recordul de victorii şi înfrângeri din 2024 la 13-2.

"Ştiu că nivelul [lui Răducanu] este acolo şi că poate juca un tenis grozav", a declarat Sabalenka după victorie. "Dar în acele momente cheie, m-am concentrat pe mine şi pe lucrurile pe care trebuie să le fac pe teren pentru a fi în acest meci şi cred că a funcţionat bine".

Sabalenka, locul 2 mondial, nu a reuşit să se impună la Indian Wells anul trecut, când a pierdut în finală în faţa Elenei Rîbakina, dar rămâne de cinci ori campioană WTA 1000 în carieră. Ultimul titlu WTA 1000 a fost cucerit de Sbalenka anul trecut, pe zgura de la Madrid.

Sabalenka a făcut un pas mai aproape de al şaselea său titlu WTA 1000 prin faptul că a reuşit să o învingă pe Răducanu şi a ajuns la 6-0 împotriva jucătoarei din Marea Britanie. De asemenea, ea i-a refuzat lui Răducanu prima victorie împotriva jucătoarelor din Top 10; britanica are acum 0-6 împotriva jucătoarelor clasate în Top 10.

În turul precedent, Sabalenka a supravieţuit unei lupte palpitante cu Peyton Stearns, respingând patru mingi de meci înainte de a trece de americană în tie-break în setul al treilea.

"Mi-am revenit foarte bine şi am avut o zi în plus", a declarat Sabalenka. "Mă simt bine şi sunt fericită că am reuşit să joc un tenis grozav astăzi".

Sabalenka nu a arătat nicio urmă vizibilă a acelei lupte, deşi a fost provocată din nou luni. Sabalenka a condus cu 5-2 în primul set, dar Răducanu a salvat o minge de set la 5-3, apoi a obţinut patru mingi de break în game-ul următor.

Cu toate acestea, jocul agresiv al Sabalenkăi a preluat conducerea setului cu servicii mari în momentele cheie. Sabalenka a avut 19 lovituri câştigătoare faţă de nouă erori neforţate în primul set.

Răducanu a reuşit o revenire similară în setul al doilea, revenind de la un break în urmă pentru a ajunge la 5-5. Sabalenka s-a mai desprins o dată pentru a prelua conducerea cu 6-5, finalizând acel game cu o lovitură de drop abilă, dar s-a confruntat din nou cu mai multe mingi de break în timp ce servea pentru meci.

Cu toate acestea, Sabalenka a şters aceste oportunităţi pentru ultima dată, apoi a închis victoria la a patra minge de meci, după lovituri consecutive de forehand câştigătoare. În total, Sabalenka s-a confruntat cu zece mingi de break în această zi, dar a evitat cu succes nouă dintre ele, informează WTA Tour.

"Bineînţeles că am fost super fericită că am reuşit să închid acest meci în două seturi, iar ultimul game a fost strâns", a declarat Sabalenka. "Am simţit că ultimul game a fost un moment cheie.

În continuare, Sabalenka o va înfrunta pe Emma Navarro, cap de serie 23. Americanca în ascensiune a învins-o pe Elina Svitolina cu 6-1, 4-6, 6-3. Aceasta va fi prima întâlnire dintre Sabalenka şi Navarro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor