China: cel mai mare dezvoltator imobiliar a reuşit să amâne scadenţa pentru trei obligaţiuni onshore

Country Garden - logo
Country Garden - logo (Youtube - screenshot)
Redacţia
24.04.2024

Cel mai mare dezvoltator imobiliar privat chinez, Country Garden Holdings, unul dintre simbolurile celei mai ample crize a datoriilor imobiliare din China, a obţinut aprobarea de a amâna plăţile pentru trei obligaţiuni în yuani, au declarat surse familiare cu această chestiune, evitând pentru moment primul său default local, informează The Business Times.

Deţinătorii de obligaţiuni au încheiat procesul de vot în această săptămână pentru a prelungi plata cuponului şi a ratelor de capital până în septembrie, au declarat sursele, care au cerut să nu fie identificate.

Compania nu a respectat termenele iniţiale de la 12 martie la 12 aprilie pentru aceste plăţi. Perioadele de graţie de 30 de zile de tranzacţionare urmau să expire în curând, după care creditorii ar fi putut declara incapacitate de plată dacă nu ar fi fost de acord cu prelungirile.

Constructorul nu a comentat imediat când a fost contactat.

Country Garden a intrat deja în incapacitate de plată a obligaţiunilor în dolari americani anul trecut, devenind una dintre cele mai mari victime ale crizei imobiliare care a zguduit pieţele financiare şi a afectat economia. Tensiunile sale financiare se acumulează, cu o scădere de 83% a vânzărilor de locuinţe luna trecută, care a exacerbat criza de lichidităţi.

Aceasta este a doua oară când Country Garden a întârziat plăţile pentru cele trei obligaţiuni, care au fost emise de principala sa unitate onshore.

În baza planurilor anterioare de prelungire, compania era obligată să plătească un cupon la 12 martie şi o rată principală de 2% la 12 aprilie pentru obligaţiunea sa de 4,8%.

De asemenea, trebuia să plătească un cupon şi o rată de capital de 2% pe 17 martie pentru un alt titlu. Cu toate acestea, niciuna dintre plăţi nu a fost efectuată, ceea ce a declanşat perioadele de graţie de 30 de zile de tranzacţionare.

De asemenea, constructorul trebuia să efectueze plăţi începând cu luna iunie pentru încă o obligaţiune onshore.

Toate aceste plăţi vor fi amânate acum până în septembrie.

Compania a avertizat recent că nu va respecta termenul limită pentru raportarea rezultatelor anuale, ceea ce a dus la suspendarea tranzacţionării acţiunilor sale la Hong Kong.

De asemenea, compania se luptă cu o cerere de lichidare depusă de un creditor la un tribunal din Hong Kong. Prima audiere este programată pentru data de 17 mai, când va trebui să demonstreze că a făcut progrese în ceea ce priveşte restructurarea offshore pentru a evita un potenţial ordin de lichidare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor