interviul care doare: ultimele știri

Cum s-a scris Istoria. Prima revoltă anticomunistă din România, rememorată de unul dintre liderii săi
Marius Boeriu, preşedintele Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 din Braşov.
Madridul devine şi el scena protestelor împotriva măsurilor de restricţionare generate de pandemia virusului Wuhan
Noi demonstraţii împotriva blocajelor generate de pandemia virusului Wuhan la Madrid
14-15 mai 1948, noaptea în care comunismul îşi arăta adevărata faţă. Începutul „reeducării” tinerilor aruncaţi în închisori
Sacrificiul uriaş al celor 43 de eroi incineraţi la "Cenuşa" nu a stârnit niciun fel de reacţii din partea instituţiilor statului român timp de peste 27 de ani.
10.04.2017 | Gina Sturdza
Preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea
In memoriam Vasile Paraschiv, omul care a povestit Occidentului despre crimele comise de psihiatria română la presiunea Partidului Comunist
04.04.2017 | L.M.
Cu ocazia unei invitatii de presa (Paris, 1978) dizidentul roman Vasile Paraschiv a criticat regimul de la Bucuresti pentru nerespectarea drepturilor omului si folosirea psihiatriei ca arma de represiune politica- aspecte pe care le cunostea foarte bine, din proprie experienta. La intoarcerea in tara este expulzat. Vasile Paraschiv si-a continuat lupta impotriva comunismului in ciuda torturilor repetate la care a fost supus din partea securitatii romane. (Foto: The Epoch Times Romania, Imagine de pe coperta cartii Lupta mea pentru sindicatele libere in Romania, Vasile Paraschiv, Polirom, 2005)
Veselă şi cordială, Aurora Dumitrescu este unul dintre acei oameni de valoare pentru care viaţa n-a fost niciodată uşoară, nici măcar după căderea comunismului. Arestată la 20 de ani ca „duşman al poporului”, ea a fost în repetate rânduri victima torţionarului Vişinescu. A trecut un an de la plecarea ei dintre noi. Ar fi împlinit 85 de ani.
26.01.2017 | L.M.
Aurora Dumitrescu, în tinereţe
Aproape necunoscut în oraşul în care s-a născut, numele lui Hans Bergel este, în literatura universală, sinonim cu cel al intelectualului de marcă, al literaturii de înaltă ţinută din ultima jumătate de veac.
19.10.2016 | L.M.
Scriitorul sas Hans Bergel, a primit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Râşnov, în 2009
Fostul deţinut politic Octav Bjoza a vorbit pentru Epoch Times despre injustiţia pe care deţinuţii politici au simţit-o şi după 1989 şi despre efectele perverse ale noii legi antilegionare.
09.10.2015 | Matei Dobrovie
Octav Bjoza
Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDPR) Octav Bjoza, a criticat marţi recent promulgata lege 217/2015 - cunoscută îndeobşte sub titulatura de legea antilegionară - declarând că noul act legislativ seamănă foarte mult cu cele apărute pe la începutul anilor 1950 şi că este în contradicţie flagrantă cu Constituţia României, restrângând dreptul la libertate de exprimare.
19.08.2015 | Loredana Diacu
Octavian Bjoza, noiembrie 2014
"Cum poate fi calificată, altfel decât diabolică, mintea care a imaginat acest scenariu?", se întreabă fostul deţinut politic Eugen Măgirescu.
10.08.2015 | Andrei Pricopie
Povestea ororilor trăite de fostul deţinut politic Eugen Măgirescu în temniţa iadului de la Piteşti continuă.
08.08.2015 | Andrei Pricopie
Trecut prin 18 ani de temniţă grea, fostul deţinut politic Eugen Măgirescu a rememorat ororile trăite în timpul unuia dintre cele mai macabre experimente orchestrate vreodată de comunişti - Experimentul Piteşti.
06.08.2015 | Andrei Pricopie
Suceava, Târgşor, Gherla, Aiud, Canal, Jilava, Periprava, Salcia sunt numai câteva locuri unde martiri români şi-au dat sănătatea şi chiar viaţa, nu atât pentru ei, cât pentru urmaşii lor, dar nici un loc de detenţie nu a fost atât de cumplit ca închisoarea din Piteşti, scrie fostul deţinut politic Eugen Măgirescu, într-o mărturie cutremurătoare publicată pe procesulcomunismului.com.
04.08.2015 | Andrei Pricopie
Judecarea genocidului comunist a fost blocată în mod constant şi sistematic de un aparat judiciar criminal, care s-a solidarizat cu călăii regimului, şi care, în loc să îi arunce după gratii şi să facă dreptate, s-a ocupat cu meticulozitate de acoperirea atrocităţilor comise de aceştia, a fost concluzia la care a ajuns, după ani de experienţe nefericite în domeniu, cercetătorul Ioan Roşca.
01.08.2015 | Andrei Pricopie
Cercetătorul Ioan Roşca
Au trecut mai bine de 25 de ani de la căderea comunismului şi, cu toate acestea, victimelor acestui regim criminal adus cu tancurile sovietice nu li s-a făcut încă dreptate. Călăii lor, cei care mai sunt încă în viaţă, umblă astăzi în libertate, iar mulţi dintre ei se bucură de pensii îndestulătoare, ce par a fi direct proporţionale cu atrocităţile comise în tinereţe. Cine e de vină pentru situaţia asta absurdă? Complicii lor din justiţie şi păpuşarii din spatele scenei, este de părere cercetătorul Ioan Roşca.
29.07.2015 | Andrei Pricopie
Cercetătorul Ioan Roşca
"Pe mine mă cheamă Plop, Plop Gheorghe", şi-a început discursul, cu lacrimi în ochii, unul dintre puţinii supravieţuitori ai atrocităţilor puse la cale de comunişti la închisoarea din Piteşti, venit miercuri la fostul penitenciar pentru a le vorbi studenţilor înscrişi la cursurile Şcolii de Vară "Fenomenul Piteşti."
23.07.2015 | Loredana Diacu
Gheorghe Plop, supravieţuitor al Experimentui Piteşti, adresându-se studenţilor, la Şcoala de Vară "Fenomenul Piteşti", 21 iulie 2015.
Sistemul comunist, după o perioadă lungă şi chinuitoare de molimă socio-politică, a lăsat urme adânci, încă incomplet vindecate, în memoria şi conştiinţa a milioane de români. Focarul ciumei comuniste era instalat în miezul sistemului concentraţionar, unde oamenii de caracter care se plasaseră cu mult curaj şi spirit de sacrificiu în lupta de rezistenţă, ca anticorpi ai sistemului, îndurau un supliciu, încă şi astăzi necunoscut multora.
06.12.2014 | Daniel Magdalen
Colacii de sârmă ghimpată ai crimelor comunismului ţin poporul român legat
Loading...